Boyes Rees Architects logo

Children's Hospital for Wales

Back

Project:

 

Client:

 

 

Status:

Children's Hospital for Wales

 

Cardiff & Vale University

Health Board

 

Complete

Our focus for the interior design of the first Children’s Hospital for Wales was on the overall experience of the children. Keeping this at the centre of our scheme, we created an inviting, warm and stimulating environment through the use of colour and bespoke features, including:

 

  • low level viewing panels in all doors
  • a water feature in the main entrance
  • a Noah’s ark themed artwork on each floor

 

The first phase of the project includes the following:

 

  • two 25-bed medical wards
  • one 16-bed paediatric cancer ward as well as treatment rooms
  • an oncology outpatients unit
  • play and education rooms
  • parents' accommodation