Boyes Rees Architects logo

Cloughmore Primary Care Centre

Back

Project:

 

Client:

 

Status:

 

Awards:

Cloughmore Primary Care Centre

 

Apollo Capital Projects

 

Complete

 

Shortlisted for BREEAM Awards 2014

 

BREEAM Excellent

Cloughmore Primary Care Centre was relocated from a converted terraced house into a fit for purpose new premises alongside local health board services and a private pharmacy. The surgery is located in a former industrial area the external and interior design reflected this heavy industrial past, through the use of CorTen cladding and exposed steel structures to integrate the building into its historic setting. It includes:

 

  • 7 Consulting Rooms
  • a minor operations room
  • phlebotomy facilities
  • 2 Nurse consulting rooms
  • associated administrative and welfare facilities

 

The building has achieved BREEAM Excellent through the incorporation of sustainable design features.